смарт-карт рішення під ключ
UA

Новини

"Чіпові" картки

02 вересня 2016

Останні кілька років, на ринку фінансових банківських карт спостерігається чітка тенденція зміщення попиту в більш технологічний сегмент, в сегмент «чіпових» карток.

До списку

Останні кілька років, на ринку фінансових банківських карток спостерігається чітка тенденція зміщення попиту в більш технологічний сегмент, в сегмент «чіпових» карток.

Підприємство "Пластик Карта", як виробник контактних і безконтактних банківських карток, з радістю підтримуємо цю тенденцію. Використовуючи сучасні технології, перед компанією відкривається можливість створювати не просто «платіжну чіповану картку», а SMART рішення, з підтримкою різноманітних нефінансових додатків і модулів.

Як приклад, можна навести унікальний, технологічно складний і соціально важливий проект, успішно реалізований в Києві - «Картка киянина». З технічної точки зору - це платіжна банківська картка, яка крім фінансового додатки, поєднує в собі соціальний і транспортний аплети. Тобто, крім стандартного функціоналу платіжної банківської картки, «Картка киянина» може функціонувати як дисконтна соціальна картка і як електронна картка проїзду в київському метрополітені.

Створити подібного роду рішення і налагодити його роботу було непросто. У проекті беруть участь кілька абсолютно різних організацій, які відповідають за певний функціонал картки. Розробник соціального аплету, розробник системи контролю доступу в КП «Метрополітен», сам Метрополітен, Пластик Картка, як виробник «Картки киянина», КМДА та Банк-емітент - все об'єднали зусилля і синхронізувалися в рамках цього соціально важливого рішення.

В даний момент проект проходить новий етап технологічного розвитку, функціонал карти буде розширюватися. В недалекому майбутньому Кияни зможуть скористатися всіма перевагами безконтактної технології оплати PayPass / PayWave і функціоналом «Електронний Цифровий Підпис».