смарт-карт рішення під ключ
UA

Новини

Багатофункціональні банківські карти з транспортним застосунком Сipurse™

05 липня 2017

Сьогодні ринок фінансових послуг динамічно розвивається і постійно дарує користувачам нові можливості та інструменти, які спрощують їх життя.

До списку

Йдучи в ногу з часом, Підприємство "Пластик Карта" робить свої продукти максимально інноваційними та універсальними для кінцевих користувачів. Це дозволяє підприємству займати лідерські позиції на ринку України та країн СНД у виробництві банківських карт.

Відгукуючись на потреби користувачів і транспортних організацій в зручних, безпечних і ефективних рішеннях для оплати проїзду, Підприємство "Пластик Карта" пропонує ринкові безконтактні банківські картки з транспортним застосунком.

У 2014 році Підприємство "Пластик Карта" стало членом міжнародного консорціуму OSPT Alliance і поряд з такими світовими виробниками, як Infineon, Samsung, SMARTRAC, SPS, займається розробкою і адаптацією транспортного застосунку Cipurse™ на платіжних картах.

Застосунок Cipurse™ розроблено на відкритих стандартах, його можна застосовувати для проїзду в транспорті, проходу на режимні об'єкти та захищеного зберігання персональних даних власника картки.

"Пластик Карта" є першим і єдиним в Україні підприємством, яке змогло реалізувати на безконтактному чіп-модулі Infineon власний фінансовий застосунок Pectoral і транспортний застосунок Cipurse™.

На сьогодні реалізовано можливість проходу з банківською картою міжнародних платіжних систем Visa, Mastercard або національної платіжної системи "ПРОСТІР" через турнікети в Київському метрополітені, найбільшої транспортної артерії столиці та всієї України, а також її поповнення на вибрану кількість поїздок і період дії (проїзні на місяць, півмісяця) на станціях київської підземки. На реалізацію та підтримку застосунка Cipurse™ в даному проекті потрібні були півтора року роботи найкращих фахівців Підприємства "Пластик Карта", КП "Київський метрополітен", компанії "КС-Мехатронікс", а також консультації партнерів з OSPT Alliance і Infineon.

За прогнозами Підприємства "Пластик Карта", застосування технології Cipurse™ прискорить перехід жителів міста від пластикових проїзних і одноразових жетонів в сторону багатофункціональної банківської карти і на 20% на рік зекономить кошти КП "Київський метрополітен", які в даний час витрачаються на купівлю пластикових і паперових носіїв для поїздок.

Забезпечуючи зручність, швидкість і безпеку оплати проїзду, виготовлена ​​Підприємством "Пластик Карта" банківська картка з транспортним застосунком Cipurse™ надає користувачеві можливість мати на одному носії платіжну карту і проїзний, тим самим зменшує кількість пластику у нього в гаманці.

Банки, які підтримають багатофункціональну карту з технологією Cipurse™, збільшать кількість своїх клієнтів за рахунок унікальності продукту на ринку та можливості пропонувати зарплатні проекти та муніципальні карти для своїх нових та існуючих користувачів.

Як зазначалося вище, застосунок Cipurse™ може використовуватися не тільки на транспорті, а й в системах доступу та ідентифікації. Так, з травня 2017 року учні Введенської гімназії
№ 107 міста Києва безпечно проходять до свого навчального закладу за допомогою карти АТ "Ощадбанк" із застосунком Cipurse ™. На карті записано унікальний ідентифікатор учня. Карта з технологією Cipurse™ дозволяє школярам ідентифікувати себе в системі доступу до навчального закладу, а батькам - контролювати прихід і вихід дітей та перераховувати гроші на обіди.
Наступний етап - впровадження технології транспортного застосунка Cipurse™ в муніципальному транспорті різних міст України та визнання його загальноприйнятим стандартом на території всієї країни.

У 2017 році Підприємство "Пластик Карта" планує запустити технологію Cipurse™ в п'яти містах України.

OSPT Alliance і відкритий стандарт CIPURSE™

Міжнародний консорціум OSPT (Open Standard for Public Transport) Alliance заснований провідними технологічними компаніями з метою забезпечити відкритий стандарт для систем оплати проїзду. OSPT Alliance об'єднує виробників мікросхем, карт, постачальників рішень, транспортних операторів, державні та інші організації.

OSPT Alliance розвиває відкритий стандарт CIPURSE™, який встановлює основи для розробки захищених, сумісних і гнучких рішень зі збору платежів на транспорті.

CIPURSE™ Open Standard побудований на загальноприйнятих стандартах, в тому числі ISO 7816, AES; 128, ISO/IEC 14443-4, для забезпечення різноманітних типів і схем платежів. Відкритий стандарт CIPURSE™ дозволяє реалізувати масштабовані рішення на базі недорогих мікросхем.